» toevoegen aan favorieten
   » site map
porsche 914 onderdelen
Home
 
Nieuws
 
Verkoop
 
Service
 
914 Info
 
Evenementen
 
Over Arno
 
Contact
 
Links
    » EVENEMENTEN KALENDER
 
 
 
 

De aangeboden onderdelen zijn slechts een greep uit het gehele assortiment!

Vraag vrijblijvend naar de overige leverbare delen.

arno wienands porsche 914 914/6 914/6 parts onderdelen www.914parts.nl nieuwe onderdelen gebruikte onderdelen boeken collectors items miniaturen minichamps vopo vwporsche vw volksporsche volks porsche tech tips technische tips porsche 914 porsche 914 porsche 914 porsche 914 porsche 914 porsche 914 porsche 914 porsche 914
EVENEMENTEN KALENDER » TOERRIT ELBURG 2007
 
Toerrit Elburg - 914 Club Holland
22 juli 2007

Op 22 juli jl. heeft de jaarlijkse toerrit plaatsgevonden welke door de Porsche 914 Club Holland werd reorganiserend. Deze keer vond de rit plaats in de omgeving van Elburg.

Clublid Arjan en Nel de Waal waren zo gastvrij om alle deelnemers bij hun thuis uit te nodigen. We werden feestelijk ontvangen en voorzien van koffie en thee met allerlei lekkers erbij. Toen wij (Joke en ik) arriveerden zat het terras al vol met deelnemers en zat de stemming er goed in. Diverse overbekende motorgeluiden van de 914`s en ook andere Porsches gaven aan dat er nog meer deelnemers arriveerden. Het was zeker leuk om te zien dat er weer zo veel 914’s (13 stuks!) bij elkaar kwamen en dat het enthousiasme zo groot was.


Helaas begon de hemel al gauw te betrekken en verschenen er donkere luchten boven Elburg. Binnen een mum van tijd was er van de stralende lucht niets meer te bekennen en begon het vreselijk te plenzen. Dus haastte iedereen zich naar binnen bij Nel en Arjan. Vanuit het grote woonkamerraam lukte het mij om de andere arriverende deelnemers te fotograferen. Nadat alle aangemelde deelnemers waren gearriveerd en het gelukkig weer wat droger was geworden, begonnen we aan de tocht. Deze rit was uitgezet in de vorm van een bolletje-pijltje-rit. Niemand was aan een tijdschema gebonden zodat er voldoende tijd was om van het prachtige landschap en de oude huisjes langs de dijken te kunnen genieten.

Na ca 30 km met grotendeels kleine wegen en agrarische en toeristische gebieden, ontmoetten we elkaar weer op een parkeerplaats bij het dorpje Hattem. Het was mogelijk om daar een bezoekje te brengen aan het broodmuseum of om te lunchen in een restaurant daar tegenover. Tijdens de lunch was het bijzonder leuk om te ervaren hoe we de 914-liefhebberij met elkaar kunnen delen. Gelukkig hadden we op dat moment weer een stralende lucht en besloten wij om nog wat rond te kijken in dit sfeervolle dorpje.

Daarna volgde het 2e gedeelte van de rit. Nog eens een kleine 60 km, grotendeels over de dijken langs de IJssel. Het blijft een geweldige ervaring om deel uit te maken van zo’n grote groep 914’s.

Bij het AC restaurant ‘t Harde kwamen we weer bij elkaar en dit was tevens het eindpunt. Hier was gelegenheid om met zijn allen nog een drankje of een hapje te nuttigen aan de grote tafel. Het was een geslaagde afsluiting van deze 914-dag en zeker leuk om alle deelnemers te mogen begroeten.

Voor 914Parts.nl was het fijn om bij deze bijeenkomst verschillende 914-eigenaren te kunnen voorzien van informatie m.b.t. tot de onderdelenleveringen en/of tips.

Veel bewondering had ik voor Jacques uit België met zijn oranje 916-look. Hij heeft 370 km gereden om aan deze toerrit deel te kunnen nemen. Het toppunt van enthousiasme.

Graag wil ik Arjan en Nel nog eens hartelijk bedanken voor deze mooie 914-dag en jullie enorme gastvrijheid!

Ook gaat mijn dank uit aan het team van de Porsche 914 Club die de verdere coördinatie op zich heeft genomen, voor - en tijdens deze leuke rit.

Ik hoop jullie gauw weer terug te zien.

Een Enthousiaste groet van,

Joke en Arno

Geniet van de fotoreportage!Klik hier voor foto's:
» bijeenkomst deelnemers
» toertocht
» tussenstop in Hattem
» alle deelnemers
» eindpunt


(kijk ook bij links voor overige 914 relateerde sites met fotoverslagen


 
 
Copyright © Arno Wienands   |   Ontwerp: BerlothDesign